Translate

Укупно приказа странице

Претражи овај блог

.

.
.

ШИК?ШИК! Чик!

...

Заједљивци би рекли - скупиле се доконе обожаватељке "Секса и града" да убију још једно послеподне. Благонаклони би се запитали има ли бољег начина да се човек оплемени и издигне на трен из кала свакодневице, него да понекад разговара, зашто да не, и о шику?

О шику као модном феномену, стању духа и свести - шику у Србији - разговарале су жене окупљене на другом рођендану магазина "Грација". / Од шика до шиканирања : Колико је далеко од шика до шиканирања, нисмо успели да чујемо на скупу у "Суперспејсу". Готове одговоре ваљда нико није очекивао. Шик је кад сами себи, како се чуло, покушате да одгонетнете шта је шик (?) (…) Реч шик потиче од француског "chic", што је придев који се употребљава у значењу "укусан, леп, пристао, свидљив, допадљив, помодан"; као именица означава леп спољашњи изглед у складу с прописима моде, добар начин живота. Одмах до речи шик налази се и реч "шикана", француски "chicane" - злоба, кињење, злонамерно стварање тешкоћа. Свако претеривање, али и небрига за ситнице и детаље који многима "живот значе" јесте изругивање шику и, на крају, шиканирање. / Извинити се и с осмехом прихватити пораз > И заиста, може ли жена која је увила трепавице и обула штиклице да буде шик, иако се, можда, није умила и опрала зубе? Може ли шик бити мушкарац који се украсио најновијом марком аутомобила, а никад не стаје на пешачком прелазу? / Одговор је јасан – не. А жене окупљене на трибини "Грације" - водитељка Бранка Невистић, главна и одговорна урединца "Грације" Светлана Прерадовић, балерина Аја Јунг, манекенка Анђелија Вујовић и друге - једногласне су у оцени да у Србији, и поред свега, има шика, а шик је извинити се, али и с осмехом прихватити пораз…. - Видети више Шик у Србији. Објављено 9. јуна 2008. / 10:41:00

...

ПоРтАл

ПоРтАл
САЗВЕЖЂЕ З

петак, 10. јануар 2020.

Davno je ta nagrada izgubila ugled i kredibilitet


КОМЕНТАРИ УЗ ЈЕДАН АГЕНЦИЈСКИ ЧЛАНАК,као и обично убедљивији од самог чланка



  1. Hoće li nekada neko objasniti ovom čitalačkom narodu kako ovi genijalni, brzočitajući članovi žirija (kao I prethodni) uspeju da “savladaju“ 200 naslova. Koliko stranica čitaju na dan? Ili samo slušaju preporuke. Dakle nikada ni jedan clan žirija nije pročitao sve knjige. Podele naslove I svako preporuči svog kandidata. A onda svi pročitaju one koji su ušli u uži izbor. Dakle sve one naslove koji su otpali pročitao je samo jedan ili dva člana žirija. Jeli tako? Ovo objašnjenje dao mi je jedan stari clan žirija.




    1. Tako je. Osveta losih pisaca. Jedan Velikic out? Sasa Đurovic nikad nije konkurisao upravo jer se zna kako se dobija ta devalvirana nagrada. „Šrederove stepenice“ sjajna knjiga. Bice opet problem setiti se dobitnika osim ako to bude Tisma.

      извор:Ime 66. laureata biće saopšteno 20. januara |U užem izboru za NIN-ovu nagradu 10 romana |U uži izbor za NIN-ovu nagradu za najbolji roman godine ušlo je 10 dela, a ime 66. laureata biće saopšteno 20. januara, objavio je danas list NIN. |

Нема коментара:

Постави коментар

ЛЕКСИКОН ЕЗ

ЛЕКСИКОН ЕЗ
Прототип Енциклопедије ЗАВЕТИНА