Translate

Укупно приказа странице

Претражи овај блог

.

.
.

ПоРтАл

ПоРтАл
САЗВЕЖЂЕ З

ГДЕ СЕ ПРОБИЈА ИСТИНА - НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА, НА ПОНЕКИМ БЛОГОВИМА, ИЛИ У ШТАМПИ?

 

 Питање је, наравно, више реторско!

Истина се откотрљала, као одрубљена глава неког човека, несрећника, од руке азијских екстремиста, исламиста, или европских мафијаша, у провалију пакла 21. века, на чијем, крвавом и мрачном дну сотоне лочу крв праведника и сиротиње...

Кога брига данас за Истину? И где се она може изрећи, или где се њена сенка може назрети? На Фејсбуку? На ВК? Или у понеким документарцима на ју-тубе каналима? На понеким блоговима, који немају ни по пар хиљада прегледа? Можда и у неким новинама, или часописима, који излазе с мене па на уштап? Масовне медије суверено држе властодршци - свуда - од Њујорка до Пекинга, од Рима до Јапана.. Од Норвешке и Енглеске до Јужног пола. Свуд су одстрањене и најнезнатније трибинице Истине, а са екрана и некадашњих проповедаоница и богомоља проповеда се Пропаст и Светска хипноза... итд.

Новине српске не читам већ дуж, последњих пар година; чим их отворим добијем нагон за повраћањем; користим их за потпалу ватре. Понекад, док чекам да се ватра потпали (ни за потпалу више нису добре, ни за - опростите - пољски вц), бацим поглед... СВЕ је умртвила ЦЕНЗУРА и диктатура, равна фашизму и чизми крвника Четврога Рајха и Адолфа Хитлера!

Ето, где све то завршава, где мора завршити, јер бог је изнад свега тога.
У картонској кутији, где држим папир као секундарну сировину за потпалу ватре!

Хајде да видим, шта је то, шта је остало данас од ДАНАСа? - Лични став (ограда редакције) Милојка Пантића, 

"Vučićeva vlast drži Srbiju u zarobljeništvu već deset godina.

I još gore od toga, vratili su srpsko društvo u pretpolitičko odnosno plemensko doba u kome o svemu odlučuju plemenske vođe, odnosno lideri tzv. političkih stranaka tipa Vučića, Dačića, Šešelja, Palme…

Istina je samo ono što lideri plasiraju svojim saplemenicima makar to bile čiste laži. Vlast je čak osnovala Akademiju laži, za proizvodnju svojih naslednika, nazvavši je Akademija za mlade lidere...."

(....)  

„Laž je srpski državni interes!“, napisao je Ćosić.

„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga. Lažemo iz samilosti, lažemo iz stida. Da se ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu.“

I sad pazite na ovu nebulozu: „Lažemo zbog poštenja, lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo maštovito, stvaralački, inventivno. U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina. Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž.“

Poslednjom rečenicom Ćosić je potvrdio istinu da je sve u srpskoj istoriji laž, a najveća bi bila to što tvrdi da je Srbe „spasavala“ a ne uništavala laž..."

   Аха, ево једног храброг човека, посмислих.  Без длаке на језику, што се каже. Али убрзо се уједох за језик што кажу, јер тај "доказ" на који се позива чланкописац, тај цитат, истовремено је и "најјаче место" у том "личном ставу" који је и нека врста шлагворта за замајављање и доказивање погрешне тезе, где се све данашње сваљује на оно давнашње, на лажну историју и обожавање националних химера... Тачније - "Srbi dakle nikako da isplivaju iz okeana laži u kome žive vekovima, a Dobrica Ćosić zvani Gedža to pravda rečima: „Laž je vid srpskog patriotizma. Lažemo zbog poštenja, lažemo zbog slobode.“" (Наведени извор:

Empatija Fuj. 

Marija Neskovic Svaka cast na tekstu, bravo, bravo i opet bravo. 

 Niti je Ćosić otac nacije, niti si ti čitao šta je taj „otac nacije“ napisao. Po tome si isti kao i taj o kome pišeš. Tvoje političko promišljanje iz LDP-a od pre nekoliko godina mu sad sedi uz skute i celiva mu politiku. Da li si se zbog tog izbora pokajao i priznao grešku? Nisi, naravno. Zašto bi. Pa ni on ne priznaje greške.

 raspisati konkurs za Kralja Srbije, laži obmane i prevare

Svaka tebi cast gospodine nadam se da je ovo cita svaki serbin

(...) итд.

 

Нема коментара:

Постави коментар

ЛЕКСИКОН ЕЗ

ЛЕКСИКОН ЕЗ
Прототип Енциклопедије ЗАВЕТИНА