Translate

Укупно приказа странице

Претражи овај блог

.

.
.

ШИК?ШИК! Чик!

...

Заједљивци би рекли - скупиле се доконе обожаватељке "Секса и града" да убију још једно послеподне. Благонаклони би се запитали има ли бољег начина да се човек оплемени и издигне на трен из кала свакодневице, него да понекад разговара, зашто да не, и о шику?

О шику као модном феномену, стању духа и свести - шику у Србији - разговарале су жене окупљене на другом рођендану магазина "Грација". / Од шика до шиканирања : Колико је далеко од шика до шиканирања, нисмо успели да чујемо на скупу у "Суперспејсу". Готове одговоре ваљда нико није очекивао. Шик је кад сами себи, како се чуло, покушате да одгонетнете шта је шик (?) (…) Реч шик потиче од француског "chic", што је придев који се употребљава у значењу "укусан, леп, пристао, свидљив, допадљив, помодан"; као именица означава леп спољашњи изглед у складу с прописима моде, добар начин живота. Одмах до речи шик налази се и реч "шикана", француски "chicane" - злоба, кињење, злонамерно стварање тешкоћа. Свако претеривање, али и небрига за ситнице и детаље који многима "живот значе" јесте изругивање шику и, на крају, шиканирање. / Извинити се и с осмехом прихватити пораз > И заиста, може ли жена која је увила трепавице и обула штиклице да буде шик, иако се, можда, није умила и опрала зубе? Може ли шик бити мушкарац који се украсио најновијом марком аутомобила, а никад не стаје на пешачком прелазу? / Одговор је јасан – не. А жене окупљене на трибини "Грације" - водитељка Бранка Невистић, главна и одговорна урединца "Грације" Светлана Прерадовић, балерина Аја Јунг, манекенка Анђелија Вујовић и друге - једногласне су у оцени да у Србији, и поред свега, има шика, а шик је извинити се, али и с осмехом прихватити пораз…. - Видети више Шик у Србији. Објављено 9. јуна 2008. / 10:41:00

...

ПоРтАл

ПоРтАл
САЗВЕЖЂЕ З

петак, 19. април 2024.

Невеселе актуелне вести:свет

 *  *

Џонсон: Путин ће наставити да маршира Европом, следећи би могао да буде Балкан

(Фото EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS)

ВАШИНГТОН – Председавајући Представничког дома америчког Конгреса Мајк Џонсон изјавио је да ће руски председник Владимир Путин „наставити да маршира Европом” уколико му то буде дозвољено и додао да би следећи на мети могао да буде Балкан.

„Мислим да ће Владимир Путин наставити да маршира Европом ако би му то било дозвољено. Мислим да би следећи могао да буде Балкан, а могао би да има обрачун и са Пољском или неким од наших савезника у НАТО-у”, рекао је Џонсон новинарима у Конгресу, преноси Њузвик.

Додао је да би у рат против Русије радије послао метке, него „америчке момке”.

„Да будем отворен, радије бих послао метке у Украјину него америчке момке. Мој син ће ове јесени кренути у Поморску академију. Ово је за мене вежба бојевом муницијом, као и за многе америчке породице”, рекао је Џонсон.

Истакао је да је пружање помоћи Украјини од кључне важности.

У Индији почели парламентарни избори – на више од милион бирачких…

„Верујем да Си Ђинпинг, Владимир Путин и Иран заиста јесу осовина зла”, рекао је Џонсон, преноси Танјуг.

     

*  *

Медији у Ирану објавили снимак нуклeарног постројења у Исфахану…

     Политика 

 .....

 

https://www.instagram.com/p/C5yXTMKsl42/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw==

 *  *


*  *


 

*  *

639 Хз - Тибетански Звуци За Лечење Старе Негативне Енергије, 

*  *

ДОДАТАК

НОВОСТИ – ДИЦ-a

Билтен "Сазвежђа З"

 

Urantija- Knjiga Koju Čovek NIJE Napisao

 

 

Обавештење "Пожурите да набавите нови двоброј листа "Заветине+" до 11. априла 2024. Управо је одштампан.После тога рока, можете доћи само до ПДФ верзије! Као и обично, можете преузети четири странице листа без надокнаде (1.,2., 31., и 32. стр., ако се пријавите - образац за контакт; у дну ове странице и напишете ваше име,презиме, и вашу електронску адресу)." 

Ово обавештење смо публиковали на време, а и послали смо га директно на стотинак адреса оних за које верујемо да спадају у круг наших пријатеља.Наш лист се штампа у симболичном броју примерака, који се распродају до 10-15. у месецу излажења; после тога, зна се: можемо да вам пошаљемо само оне 4 странице, бесплатне, објављених бројева и ПДФ, по цени 250,00 дин.На писма која закаснело стижу, нема смисла да одговарамо. (Закаснело, после 15. у месецу. )  


 

Нема коментара:

Постави коментар

ЛЕКСИКОН ЕЗ

ЛЕКСИКОН ЕЗ
Прототип Енциклопедије ЗАВЕТИНА